top of page
Mr sci med dr Anes Šošević

 

Mr sci  med dr Anes Šošević je rođen 03.05.1972. godine u Sarajevu, gdje završava osnovnu i srednje škole, kao i Medicinski Fakultet sa prosjekom ocjena 9.87 kao student generacije.

 

Radio je kao ljekar opće prakse u Bihaću i Bosanskoj Krupi (Jezerski). Zatim, radi u projektu "Palijativna kućna njega" u sklopu Doma zdravlja Sarajevo sa oboljelim u terminalnom stadiju od malignih tumora, gdje je primjenjivao suportivnu simptomatsku njegu i terapiju. Tada se educira za primjenu terapije protiv bola.

Na Institutu za onkologiju KCUS počinje raditi 2001. godine gdje magistrira iz oblasti raka dojke i položi specijalistički ispit iz interne medicine (2006.).Za to vrijeme aktivno učestvuje kao istraživač u multicentričnim randomiziranim kliničkim studijama (BCIRG 005 i 006, CECOG...).Tokom rada kao onkolog bavio se kako specifičnim (kemoterapija, hormonalna i imuno terapija) tako i suportivnim tretmanom oboljelih od karcinoma dojke, gastrointestinalnog trakta, jajnika, pluća, sarkoma mekih tkiva svih lokalizacija.Od 2008. godine radi u Centru za srce KCUS gdje se educira za interventnog kardiologa, te uradi preko 1000 procedura, kako dijagnostičkih (kateterizacija srca, koronarografija) tako i PCI (stentiranja).Za to vrijeme plasira privremene pacemaker-e, programira i kontrolira pacijente sa trajnim pacemaker-ima i ICD-ima (defibrilatorima). U isto vrijeme se bavi neinvazivnim dijagnostičkim metodama (ultrazvukom srca, krvnih žila, abdomena i štitne žlijezde, ergometrijom, holter monitoringom EKG-a). Pojavljuje se kao prvi autor i kao koautor u radovima objavljenim iz oblasti onkologije i kardiologije.

bottom of page